Creditlink

MogContext

Despre MogContext
    Daca ar fi sa ma exprim pretentios, as spune despre MogContext ca este o unealta din seria "motoarelor de cautare contextuala". Nu as putea spune ca va mint, dar atunci cand am inceput sa-l scriu am plecat de la obiective mult mai modeste. De fapt, MogContext reprezinta "bucataria" MogNews, in sensul ca reprezinta o interfata web a unor scripturi Python ce se de ocupa de impartirea in clustere a articolelor din baza de date a MogNews.
    MogContext poate prelua orice text de marime rezonabila in limba romana, si pe baza unor calcule statistice, folosind si indexul de cuvinte din spatele MogNews, intoarce un numar de cuvinte considerate importante ale acelui text ("cuvinte cheie"), ce il descriu pe acesta cel mai bine. Pentru articolele din ziare scriptul se comporta in general bine, in sensul ca intoarce de cele mai multe ori cuvinte relevante. Dar tocmai de aceea am creat acest mic proiect, sa vad cum se comporta si pe alt fel de texte (post-uri din bloguri, convorbiri de pe chat, referate etc.).
    Puteti introduce orice text in limba romana, fie ca il scrieti de mana in campul Textarea, fie prin Copy-Paste, si dupa apasarea butonului "Gaseste context" va vor fi afisate primele 10 cuvinte cheie ale textului respectiv, in ordinea descrescatoare a relevantei.
    Rezultatele intoarse de MogContext pentru acelasi text pot avea mici variatii de la o zi la alta, deoarece indexul MogNews este improspatat cam o data la 24 de ore.
    Daca sunteti multumiti de rezultatele returnate, imi puteti scrie la turcu.mihai@creditlink.ro, iar daca totul vi se pare facut degeaba, deasemenea va rog sa-mi scrieti pentru a putea remedia situatia :)